Google lanceert Chromecast in Nederland

Bloomberg

Dat heeft Google laten weten.

De Chromecast ziet eruit als een soort usb-stick en moet in de tv gestoken worden en laat gebruikers dan bijvoorbeeld video’s, muziek en de browser vanaf een ander apparaat streamen. De content van een smartphone kan zo bekeken worden op een televisie.

Het apparaat kost in Nederland 35 euro en is per direct verkrijgbaar via de Google Play Store. Eerder kondigde Google ook al aan de Nexus 5 en Nexus 7 te gaan verkopen in Nederland.

De Chromecast werkt samen met Android en iOS en bijvoorbeeld de browser Chrome voor Mac OS en Windows. De applicatie op een smartphone of tablet moet wel Chromecast-ondersteuning ingebouwd hebben. Tot nu toe is dat aantal apps beperkt. Onder meer Netflix en Youtube hebben ondersteuning.

Onlangs maakte Google bekend de hdmi-dongel open te stellen voor ontwikkelaars. “In een paar weken tijd hebben zich wereldwijd  meer dan drieduizend programmeurs aangemeld om hun apps en websites geschikt te maken voor Chromecast”, aldus Google.

Bekijk onze review van de Chromecast

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>