'Windows 10 April Update op 84 procent van pc's aanwezig'

De April Update voor Windows 10 lijkt door de meeste gebruikers inmiddels te zijn geïnstalleerd. Uit nieuwe data blijkt dat 84,2 procent van alle Windows-pc’s nu op Windows-versie 1803 draait, de meest recente editie dus.

De cijfers zijn afkomstig van AdDuplex, dat statistieken analyseert op basis van adverenties in apps uit de Windows Store. Ongeveer 10 procent is nog blijven steken op de Windows-versie ervoor (1709), die in de herfstperiode van vorig jaar uitkwam. De April Update wordt later dit jaar nog opgevolgd door de ‘Redstone 5′-update. Lees hier wat je daarvan kunt verwachten.

Ondertussen blijft Microsoft aanpassingen doen aan de manier waarop updates worden aangeboden. Zo krijgen pc’s die in het verleden de updates zonder problemen installeerden, de nieuwste updates als eerst. Microsoft neemt langer de tijd voor het uitrollen van de updates naar computers die bijvoorbeeld vaak vastlopen tijdens in installatie, of waar regelmatig gedoe met drivers is.

Bijhouden

Overigens zijn gebruikers er bij gebaat om niet te lang te wachten met het installeren van updates. De oudste versies van Windows 10 worden namelijk inmiddels niet meer ondersteund. Deze pc’s lopen dan ook een veiligheidsrisico. Daarom heeft Microsoft ook het liefst dat updates automatisch worden geïnstalleerd, maar daar krijg je gelukkig telkens meer controle over.

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>