Microsoft stelt tabbladen in Windows 10 uit

Er wordt al langer over gesproken en Windows 10-testers konden er zelfs al mee aan de slag, maar Microsoft maakt nu bekend dat tabbladen in het besturingssysteem de eerstvolgende Windows Update niet halen.

Sets is een langverwachte nieuwe functie in Windows 10, die het gebruik van het besturingssysteem wel eens flink op zijn kop kan zetten. In plaats van losse vensters voor iedere map en elk programma, kun je straks een en ander samenvoegen in tabbladen. Net zoals je kent van browsers, maar dan systeem-breed.

Windows Insiders zijn er reeds mee in aanraking gekomen, omdat Sets onderdeel uitmaakten van de nieuwste Windows 10-testversie. Op basis van de feedback die Microsoft daarop kreeg, is besloten dat de functie nog niet klaar is voor gebruik. In de eerstvolgende ‘test build’ worden ze zelfs helemaal weer uit het OS gesloopt

Wanneer dan?

Het betekent tevens dat Sets geen deel uitmaken voor de eerstvolgende grote Windows-update (Redstone 5), die in de herfst van dit jaar uitkomt. Dat betekent dat de functie pas ten vroegste in de eerste helft van 2019 alsnog zijn opwachting maakt. Lees hier meer over Sets.

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>