Brave-browser krijgt Tor-integratie in privé-tabbladen

De Brave-browser speelt al langer in op online veiligheid en anonimiteit, en gaat nu een stapje verder door ‘private tabs’ te introduceren die via het Tor-netwerk draaien.

Het Tor-netwerk is een van de beste manieren om online anoniem te blijven. Je ip-adres wordt langs verschillende knooppunten (zogeten nodes) geleid en wordt op die manier dusdanig versleuteld dat de oorsprong niet meer te achterhalen is. Dat maakt het netwerk erg gevoelig voor schimmige praktijken, maar het wordt ook veel gebruikt door bijvoorbeeld journalisten. Of gewoon internetgebruikers die online pottenkijkers simpelweg zat zijn. 

Alles privé

Normaliter is de aparte Tor Browser de eenvoudigte manier om er gebruik van te maken. Maar als Brave reeds je browser naar keuze is, dan heb je daaraan met de komst van privétabbladen voldoende. Het internetverkeer dat plaatsvindt op de sites die je hierin bezoekt, verloopt automatisch via het Tor-netwerk. DuckDuckGo is de privacy-vriendelijke zoekmachine van dienst, en daarnaast blokkeert Brave al langer advertenties en trackers.

Donaties

Brave is enkele jaren geleden in het leven geroepen door Brendan Eich, een van de voormalige oprichters van Mozilla. De browser valt onder meer ook op doordat het een donatie-systeem bevat. Je blokkeert dan wel advertenties, maar sites die je graag bezoekt kun je zo alsnog financieel steunen. Tor-integratie komt in de toekomst ook naar de Android- en iOS-apps. 

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>