Overheid start proef met veelomvattende ov-app

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat investeert 20 miljoen in een proef met een nieuwe app, die reizen in het openbaar vervoer moet stroomlijnen. Het concept draagt de naam Mobility as a Service (MaaS).

De overheid heeft één app voor ogen waarmee je van deur tot deur kunt reizen, rekening houdend met overstappen tussen verschillende soorten voertuigen en vervoersbedrijven. Daaronder vallen naast bus en trein ook relatief  nieuwe initiatieven zoals deelfietsen. Bedoeling is dat je via de MaaS-app de reis ook kunt afrekenen.

Zeven regio’s

Het duurt nog wel een hele poos voordat de app overal beschikbaar is. De proef start pas in 2019 en duurt dan twee tot drie jaar. De eerste regio’s die er aan mee gaan doen, zijn Rotterdam, Amsterdam, Eindhoven, Limburg, Groningen/Drenthe, Twente en Utrecht/Leidsche Rijn.

Woon je in een van bovenstaande gebieden, sla dan dit pdf-document er op na om te lezen hoe het er bij jou straks uit gaat zien. 

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>