AI van Microsoft bepaalt wanneer je Windows-updates krijgt

Wanneer een nieuwe Windows Update wordt uitgerold, duurt het soms een poosje voor ook jouw pc aan de beurt is. Niet iedereen krijgt updates dus tegelijk aanboden. Voortaan wordt dit proces verbeterd dankzij de kracht van kunstmatige intelligentie.

Microsoft doet daarover een boekje open op zijn Windows-blog. Zoals je weet, verzamelt Microsoft een heleboel diagnostische gegevens over je pc. Het betreft dan bijvoorbeeld informatie over je hardware, register-instellingen en drivers. Die zorgen er soms voor dat er problemen optreden tijdens een Windows Update, omdat een en ander niet compatibel is. 

Voorrang

De AI van Microsoft analyseert dit voortaan, en bepaalt op basis daarvan welke pc’s als eerste een neiuwe update krijgen aangeboden. Dit zijn dus computers waarop updates in het verleden probleemloos geïnstalleerd zijn. Wie juist vaak tegen vastlopers en dergelijke aanliep tijdens de installatie, wacht voortaan wat langer zodat Microsoft eerder kan ingrijpen met aanpassingen. 

Minder problemen

Het systeem werd voor het eerst getest tijdens de uitrol van de recente april-update, en de resultaten zijn positief. De update kon sneller aangeboden worden dan voorgaande updates en er werden minder problemen opgemerkt, bijvoorbeeld op het gebied van drivers. De april-update staat inmiddels reeds op 250 miljoen computers, van de in totaal meer dan 600 miljoen Windows 10-apparaten. 

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>