Nieuw likje verf voor Firefox met Color-extensie

Mozilla lanceert een nieuwe extensie voor Firefox, onder de naam Firefox Color. Daarmee kun je ieder onderdeel van de browser aparte kleurtjes geven, en je creaties delen met andere Firefox-gebruikers.

Na het installeren van de extensie kun je onder andere de achtergrondkleur van tabbladen, de adresbalk en bladwijzerwerkbalk aanpassen – in feite elk onderdeel dat boven de inhoud van webpagina’s te zien is.

Ga naar color.firefox.com en klik op Install Firefox Color. Uit de adresbalk komt een pop-upvenster tevoorschijn. Druk hier tweemaal op Toevoegen. De site wordt dan opnieuw geladen, dit keer met een welkomstboodschap. Klik enkele keren op Next en eindig met All Set. Nu kun je aan de slag.

Verzin zelf… of niet!

Bovenin beeld zie je de verschillende browser-onderdelen die in te kleuren zijn. Experimenteer naar hartenlust. Met de pijl-icoontjes kun je acties altijd weer ongedaan maken. Of kies onderin voor een reeds op maat gemaakt thema, zogeheten preset themes. Iedere keer wanneer je iets aanpast, verandert de URL onder Share your theme ook. Door deze unieke url te kopiëren, kun je hem met anderen delen.

Druk op Save om je zelfgemaakte thema te bewaren voor later. Zo kun je meerdere kleurschema’s opslaan, bijvoorbeeld een lichte voor overdag en een donkere voor ‘s avonds. Mocht je een thema-url van een andere gebruiker krijgen of vinden, voer die dan simpelweg in je adresbalk in en druk op enter. Firefox vraagt ter bevestiging of je het thema wilt installeren. Kies hier de optie Yep

Firefox Color verwijderen

Wil je terug naar de oude, vertrouwde look van Firefox? Druk op Ctrl + Shift + A om in het extensie-menu te komen, en klik achter Firefox Color op Uitschakelen (plus eventueel Verwijderen).  

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>