'Malware richt zich veel vaker op Windows 7 dan op Windows 10'

Windows 7-gebruikers lopen een veel groter risico om besmet te worden met malware dan Windows 10-gebruikers. Dit is met name een probleem voor bedrijven, die laks zijn in de overstap naar Microsofts nieuwste besturingssysteem.

Dat melden onderzoekers van antivirusfirma Webroot. Het bedrijf ontdekte vorig jaar veel nieuwe malware-varianten, die zich vooral richten op Windows 7. 63 procent van de aangetroffen (potentieel) besmette bestanden werden gevonden op Windows 7-pc’s, terwijl dit aantal op Windows 10-computers slechts 15 procent was.

Ransomware

Bedrijven zijn hier vatbaarder voor dan thuisgebruikers. Volgens Webroot draaien nog maar 32 procent van de zakelijke pc’s op Windows 10, terwijl dit aantal bij priv├ęgebruik al op 72 procent staat. Volgens Webroot is het dan ook niet zo verwonderlijk dat de WannaCry-ransomware van vorig jaar met name bedrijven platlegde – dit virus besmette puur Windows 7-pc’s.

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>