Schermproblemen bij 'klein deel' Galaxy S9-smartphones

Sommige bezitters van een Galaxy S9 of Galaxy S9+ lopen tegen problemen aan met het touchscreen. Op bepaalde plaatsen reageert het scherm niet op aanrakingen, met name in de hoeken.

Lees hier de Galaxy S9-review van onze Computer!Totaal-collega’s.

Daarover wordt geklaagd op verschillende sites, waaronder Reddit en het support-forum van Samsung (via Engadget). Ze worden ook wel ‘dead spots’ genoemd, plekken op het display van de S9 die tikken en vegen soms niet registereren. Onbekend is hoeveel eigenaren precies tegen dit probleem aanlopen.

Op de hoogte

Samsung laat in een reactie weten op de hoogte te zijn en het bedrijf is dan ook een onderzoek gestart. Volgens Samsung treffen de dead spots slechts een klein deel van alle gebruikers. Mogelijk is de bug op te lossen met een software-update. In het ergste geval zouden klanten hun toestel ter reparatie op moeten sturen. 

Overigens komen dit soort foutjes wel vaker voor. Zo merkten iPhone X-gebruikers eerder op dat hun scherm niet goed reageerde zodra het kouder werd buiten. Dat euvel werd vrij snel middels een software-update verholpen.

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>