MWC 2018: Huawei MateBook X Pro heeft webcam in keyboard

Huawei kondigt tijdens de Mobile World Congress geen nieuwe smartphones aan, maar wel een opvallende laptop. De MateBook X Pro heeft namelijk een toetsenbord waar een webcam in verwerkt zit.

Notebooks krijgen zo langzamerhand hetzelfde probleem als smartphones. Schermranden worden zo dun, dat er geen ruimte overblijft voor een camera. De MateBook X Pro heeft een zogeheten screen-to-body-ratio van 91 procent. De webcam is daarom verplaatst naar het toetsenbord, tussen de F6- en F7-toets in. 

Door er op te tikken, komt de camera tevoorschijn. Tik er nog een keer op, en de webcam verdwijnt weer. Dat moet ook wel, want anders was de laptop niet goed dicht te klappen. Vanuit privacy-oogpunt is het ook een handige plek. Gebruik je de webcam niet actief, dan weet je ook zeker dat er niemand meekijkt.

De MateBook X Pro is het nieuwste topmodel van Huawei, de goedkoopste optie kost al 1499 euro. Deze variant bezit een i5-processor, 8 GB werkgeheugen, 256 GB ssd en een GeForce MX150-videochip van Nvidia. Een soortgelijke versie met grotere ssd kost 1699 euro, terwijl de duurste optie (i7-cpu, 16 GB RAM) voor 1899 euro wordt verkocht.

Nieuwe MediaPads

Daarnaast onthult Huawei twee tablets, die een stuk goedkoper uitvallen. De MediaPad M5 en M5 Pro zijn met name bedoeld voor mediaconsumptie, en zijn daarvoor uitgerust met een 2K-scherm (resolutie: 2560 x 1600 pixels). Van beide modellen komen een 8,4-inch en 10,8-inch versie uit. De Pro wordt geleverd met een stylus en ondersteunt hoge resolutie audio.

Prijzen starten vanaf 349 euro en de tablets worden vanaf eind maart verkocht.

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>