iTunes-ondersteuning stopt voor Windows XP

Apple maakt bekend de ondersteuning voor iTunes te stoppen op bepaalde verouderde besturingssystemen en hardware, te weten Windows XP, Windows Vista en de eerste generatie Apple TV’s.

Wie iTunes hierop draait, kan vanaf 25 mei 2018 geen nieuwe muziek meer kopen. Ook reeds gekochte nummers en albums zijn niet opnieuw te downloaden. Je kunt iTunes wel blijven gebruiken om je bestaande muziekbibliotheek mee af te spelen.

Windows XP en Vista worden inmiddels beide niet meer door Microsoft ondersteund, en Apple noemt de eerste Apple TV-generatie ‘achterhaald’. Uit veiligheidsoverwegingen is de iTunes-winkel straks dan ook niet meer via deze weg te openen.

Updaten

Apple hoopt hiermee gebruikers over te halen om de nieuwste versie van iTunes te installeren, versienummer 12. Die werkt in het geval van Windows alleen op Windows 7 of hoger. Apple TV’s vanaf de tweede generatie kunnen er ook mee overweg.

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>