Toetsenbord-app Swype niet meer te downloaden

Swype is als een van de bekendste toetsenbord-apps voor smartphones niet meer te downloaden voor Android en iOS. Het bedrijf erachter stopt de ondersteuning ervan en haalde de app uit de downloadwinkels.

Swype introduceerde als eerste een bepaalde manier van tekstinvoer op mobiele telefoons, namelijk door over de letters te vegen. Je hoefde ze niet meer stuk voor stuk in te tikken, maar het keyboard voorspelde het juiste woord op basis van de letters die je achtereenvolgend aanraakte. 

Inmiddels is dit een standaard functie in veel andere keyboard-apps, waaronder het Android-keyboard van Google zelf. Swype-eigenaar Nuance zegt nu de ontwikkeling te stoppen, omdat het bedrijf wil focussen op andere markten. Waaronder die voor de spraakherkenningssoftware van het bedrijf, Dragon Dictation.

Alternatief

Wie Swype momenteel heeft geïnstalleerd, kan de app gewoon blijven gebruiken. Er komen alleen geen nieuwe functies meer voor uit, en mogelijke lekken worden ook niet opgelost. Toch een risico, wanneer je je bedenkt hoeveel gevoelige informatie je via je smartphone-toetsenbord deelt.  

Het is aan te raden om op den duur op zoek te gaan naar een alternatief. Een bekend voorbeeld is SwiftKey, dat sinds 2016 onderdeel is van Microsoft.

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>