'Windows 10 nu populairder dan Windows 7'

Microsoft heeft er krap drie jaar voor moeten knokken, maar er draaien wereldwijd inmiddels meer computers op Windows 10 dan op Windows 7. Het marktaandeel van Windows 10 passeerde Windows 7 afgelopen maand voor het eerst.

Dat blijkt althans uit cijfers van StatCounter. Van alle Windows-gebruikers draait nu 42,78 procent Windows 10, tegenover 41,86 procent op Windows 7. Volgens concurrent Netmarketshare ligt Windows 7 juist nog ruim op kop, met een marktaandeel van 42,39 procent tegenover 34,29 procent voor Windows 10. 

Groei

Beide partijen meten op verschillende manieren, waardoor de resultaten ook anders uitpakken. Toch is ook bij de cijfers van Netmarketshare te zien dat het Windows 10-gebruik gestaag groeit. In december maakte Microsoft bekend dat 600 miljoen apparaten er inmiddels op draaien. In een half jaar tijd kwamen er 100 miljoen gebruikers bij.

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>