Windows- en BlackBerry-ondersteuning WhatsApp stopt

WhatsApp stopt op 31 december met de ondersteuning voor o.a. Windows Phone 8 en BlackBerry OS/BlackBerry 10. De chatapp blijft op die platformen wel werken.

Dat de ondersteuning dit jaar zou stoppen, was al langer bekend. Destijds leek het er op dat je WhatsApp op de verouderde besturingssystemen na het stoppen van de ondersteuning niet meer zou kunnen gebruiken, maar dat is niet het geval.

De functies zijn wel wat beperkter dan op bijvoorbeeld Android en iOS. Zo kun je geen nieuwe WhatsApp-accounts aanmaken of huidige accounts opnieuw verifiëren – bijvoorbeeld bij een schone installatie van je mobiel.

Upgraden

Ondersteuning stopt ook voor de Nokia S40-serie en Android-versies ouder dan (en inclusief) Android 2.3.7. WhatsApp raadt aan om te upgraden naar nieuwere besturingssystemen. Meestal betekent dat investeren in een nieuw toestel.

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>