Review: Wiko Wim

De Wiko Wim is de eerste ‘dure’ telefoon van een fabrikant die tot voor kort enkel goedkope Android-toestellen maakte. Het merk leverde altijd prima smartphones af voor weinig geld. Nu probeert het Franse bedrijf het hogere segment eens uit, en dat is wonderbaarlijk goed gelukt.

Het toestel ziet er luxe uit en heeft veel weg van de nieuwe OnePlus-modellen. De achterkant is alleen wel van plastic en het geheel is bovendien iets dikker en zwaarder.

Bloatware

Het circa 14 cm (5,5 inch) grote full-hd amoled-scherm ziet er goed uit, ook bij zonlicht. Daarnaast werkt de vingerafdrukscanner snel. Bovendien maakt de telefoon gebruik van stemherkenning om te ontgrendelen, wat eveneens goed werkt. Wiko maakt gebruik van een kale versie van Android, maar heeft daar wel een paar vreemde en ogenschijnlijk nutteloze apps op geïnstalleerd. Denkt u aan schoonmaak-apps die wat ons betreft niet hadden gehoeven.

Say cheese!

Wiko heeft veel aandacht besteed aan de dubbele camera, maar die valt helaas wat tegen. Deze zou extra goed moeten werken in het donker, maar helaas: beelden zijn korrelig en hebben weinig kleur. Wat wél heel goed uitpakt, is de schitterende 16megapixel-selfiecamera. Daarmee maakt u heldere en kleurrijke zelfportretten. U merkt verder op sommige punten wel dat deze telefoon in de middenklasse valt. Soms is hij nogal traag en ook is de permanente oproep om een Wiko-account aan te maken behoorlijk irritant. Onder de streep is het desondanks een prima toestel dat wat duurder is dan we van het merk gewend zijn, maar zijn geld zeker waard is.

Conclusie

Deze duurdere Wiko biedt alsnog genoeg waar voor zijn geld.

Pluspunten
Luxe uitstraling, goede selfiecamera.
Minpunten
Slechte foto’s bij weinig licht, bloatware.

Adviesprijs: € 399,–

Voor meer informatie: http://world.wikomobile.com/wim/index.php

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>