T-Mobile neemt Tele2 over

T-Mobile neemt concurrent Tele2 over voor 190 miljoen euro. Beide partijen hopen daarmee straks sterker te staan tegen KPN en Vodafone-Ziggo.

“Door onze krachten te bundelen met Tele2, kunnen we veel efficiënter concurreren en Nederlandse klanten een alternatief bieden,” zegt T-Mobile-CEO Søren Abildgaard. Voor klanten van Tele2 betekent het dat ze in de nabije toekomst klant worden van T-Mobile. Ook worden ze overgezet naar het 4G-netwerk van die provider. 

De providers willen door het samengaan onder andere ‘betere aanbiedingen’ kunnen geven op vaste internet/tv-diensten, en ook zou het positief uitpakken voor het realiseren van een naderend 5G-netwerk. 

Eind 2018

Voordat de fusie door kan gaan, moeten mededingingsautoriteiten er nog toestemming voor geven. De verwachting is dat hier eind 2018 een uitspraak over wordt gedaan. Daarna pas kan de overname voortgezet worden. Tot die tijd verandert er voor klanten van Tele2 en T-Mobile nog niets.  

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>