Welke smartphone laadt het snelst op?

Moesten smartphones vroeger nog de hele nacht aan de lader, door de komst van fast-charging zitten we nooit lang zonder stroom. Uit tests blijkt nu dat de OnePlus 5T wat dit betreft de snelste is.

Dat meldt Tom’s Guide vandaag. De site legde enkele van de populairste toestellen van dit moment een uur aan de lader: de OnePlus 5T, LG V30, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, Google Pixel 2 en Samsung Galaxy Note 8. 

De 5T zat na een half uur voor 59 procent vol en na een uur werd een capaciteit van 93 procent gemeten. Dat is iets sneller dan bijvoorbeeld de V30, die na een uur de 86 procent aantikte.

Laadtechnieken

Het verschil zit hem in de gebruikte laadtechniek. OnePlus ontwikkelde zelf Dash Charging, wat een hoger ampère heeft dan de Quick Charging-standaard van Qualcomm. Die zien we meestal in andere Android-telefoons terug.

Verder van belang is dat de iPhones standaard niet zo snel op te laden zijn. Hier is een combinatie van 29-watt-adapter en usb-c-naar-lighting-kabel voor nodig, die los worden verkocht.  

De Note 8 brengt het er het slechtst vanaf. Na een half uur zat die ‘slechts’ voor 35 procent vol. 

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>