'Met name jongeren installeren Netflix-app'

De app van Netflix is met name onder jongeren populair, blijkt uit nieuwe cijfers van marktanalist Telecompaper. Ouderen hebben minder behoefte aan de streamingdienst.

In de leeftijdscategorie 12-19 jaar heeft 68 procent de Netflix-app op zijn telefoon geïnstalleerd, bij 20-29 jarigen 59 procent. Maar onder 50-64 jarigen is dat aantal nog maar 18 procent, en bij 65-plussers slechts 9 procent.

Al met al gebruikt een derde van de Nederlanders de Netflix-app op zijn smartphone, wat neerkomt op 2,7 miljoen gebruikers in totaal. Er wordt gemiddeld 120 minuten per week naar Netflix-films en -series gekeken.

Pinterest en Facebook

Telecompaper meldt ook dat Pinterest hier telkens populairder wordt, met name onder vrouwen. Dat sociale netwerk zag binnen een half jaar tijd een groei van een half miljoen gebruikers. Facebook blijft met 7,8 miljoen dagelijke gebruikers de grootste. Ook dat medium kreeg er de afgelopen maanden alleen maar meer gebruikers bij.

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>