Review: Motorola Moto G5s

De Moto G5-smartphone van Lenovo is een van de beste budgetsmartphones van 2017. Die eer wordt nu afgepakt door de nieuwere Moto G5s, een verbeterde Moto G5 die daarom ook iets duurder is.

Het is een telefoon met een volledig metalen behuizing, waardoor het toestel stevig en luxe overkomt. Het 13,2 centimeter (5,2 inch) grote beeldscherm oogt scherp dankzij de full-hd-resolutie. Door het ruime opslaggeheugen van 32 GB kunt u veel applicaties, foto’s en video’s op de Moto G5s kwijt. Er past bovendien een geheugenkaartje in. Hebt u die niet nodig, dan kunt u twee simkaarten in de telefoon stoppen.

In de praktijk

Deze smartphone is niet de snelste en hapert weleens bij het wisselen tussen applicaties of laden van foto’s, maar over het algemeen draait hij prima. Dat is deels te danken aan het werkgeheugen van 3 GB. De relatief grote 3000 mAh accu gaat een dag mee, maar moet de volgende ochtend wel aan de oplader. Gelukkig gaat het opladen lekker snel. Met de 16megapixel-camera kunt u aardige foto’s en video’s schieten, al selecteert u voor het beste resultaat zelf het focuspunt om overbelichting te voorkomen. In donkere situaties presteert de camera logischerwijs minder goed.

Zonder opsmuk

Verder aanwezig zijn een nfc-chip (zodat u bijvoorbeeld contactloos met het toestel kunt betalen) en een goede vingerafdrukscanner. Ook fijn is dat Motorola een nagenoeg standaard Android-versie (7 Nougat) op de Moto G5s installeert, zonder opsmuk of allerlei onnodige applicaties. De telefoon staat bovendien op de lijst voor een upgrade naar Android 8 Oreo. Al met al biedt de G5s-versie een fraaier ontwerp, meer opslaggeheugen, een nfc-chip en een iets betere camera dan de G5.

Conclusie

Een goede keuze als u een betaalbare Android-smartphone zoekt.

Pluspunten
Degelijke behuizing, goede hardware, standaard Android-versie.
Minpunten
Hapert zo nu en dan.

Adviesprijs: € 229,­–

Voor meer informatie: https://www.motorola.com

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>