Uitrol Android 8.0 voor OnePlus 3 gestart

Bezitters van een OnePlus 3 of OnePlus 3T kunnen vanaf vandaag de update naar Android 8.0 tegemoet zien. De uitrol daarvan is gestart, zo maakt het bedrijf achter de smartphones bekend.

OnePlus is redelijk snel met het aanbieden van de nieuwste Android-versie. Google stelde Android Oreo eind augustus al beschikbaar, maar veel smartphone-fabrikanten hebben de overstap nog niet gemaakt. Zo krijgen Samsung-toestellen de update pas begin volgend jaar.

Picture-in-picture en Parallel Apps

OnePlus 3(T)-gebruikers krijgen er door de update verscheidene functies bij, waaronder picture-in-picture en een gestroomlijnd notificatiesysteem. De Android-schil van OnePlus wordt ook meteen up-to-date gebracht naar OxygenOS 5.0. Nieuw daarin is de optie om apps te klonen. Zo kun je bijvoorbeeld WhatsApp twee maal geïnstalleerd hebben, ieder met een apart account.

OnePlus 5T

OxygenOS 5.0 draait standaard op de OnePlus 5T. Android 8.0 daarentegen niet. OnePlus’ nieuwste draait uit de doos op Android 7.1. Het toestel is vanaf morgen te koop, maar op de redactie hebben we ‘m al een poosje mogen testen. Lees er hier meer over.

De Android 8.0-update komt automatisch op je telefoon binnen. Je kunt ook handmatig controleren op updates onder Instellingen, gevolgd door Systeemupdates.

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>