Review: Samsung Portable SSD T5

De Samsung Portable SSD T5 is net iets kleiner dan twaalf op elkaar gestapelde bankpasjes. Toch neemt u op deze externe ssd veel gegevens mee, want het uitgebreidste model biedt maar liefst 2 TB opslagcapaciteit.

De T5 heeft een aluminium behuizing met aan de zijkant een usb-c-connector, die ondersteuning biedt aan de usb3.1-standaard (generatie 2). Daarnaast bevat de productdoos ook een verloopkabel voor een klassieke usb-a-connector. Beide snoertjes zijn wel tamelijk kort. Maar het belangrijkste is natuurlijk het overpompen van data. De theoretische schrijfsnelheid van 540 MB/s blijkt in de praktijk lastig haalbaar, maar toch komen we redelijk in de buurt. Een blu-ray-rip van zo’n 41 GB naar de externe ssd overzetten duurt amper twee minuten. Voorwaarde is wel dat uw systeem een usb3.1-poort heeft. Fijn is de aanwezigheid van 256bit-aes-encryptie, waarmee u alle gegevens desgewenst hardwarematig versleutelt. Via de software van Samsung activeert u wachtwoordbeveiliging en ontvangt u de nieuwste drivers.

Conclusie

Een aanrader voor iedereen die regelmatig werkt met omvangrijke bestanden.

Adviesprijs: vanaf 149,99

Voor meer informatie: http://www.samsung.com

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>