Robothondje Aibo terug van weggeweest

Sony introduceert een nieuwe versie van het robothondje Aibo, nadat de productie van de vorige serie ruim tien jaar geleden werd stopgezet. Aibo ziet er nu vriendelijker uit en is ook een stuk slimmer.

De mechanische viervoeter is wendbaarder dan voorheen en kan onder meer zijn ogen, oren en staart op een realistische manier bewegen. Aibo kan personen herkennen en reageert natuurgetrouw zodra je hem aait, of hem aanspreekt. 

Ook kan hij uit zichzelf door het huis scharrelen, zonder ergens tegenaan te botsen. Door middel van deep learning wordt het hondje telkens slimmer. Eigenaren moeten daarvoor wel toestemming geven, omdat ze zo persoonlijke informatie naar Sony’s cloud versturen. 

Aibo met Aibone

Er is ook een app voor Aibo beschikbaar, waarmee je hem onder meer nieuwe trucjes kan leren. Ook video’s opnemen en fotograferen vanuti Aibo’s ogen werkt op die manier. Een speelgoedbot is los verkrijbaar: de Aibone.

Voorlopig is de nieuwe Aibo alleen voor de Japanse markt aangekondigd, waar ‘ie voor circa 1500 euro wordt verkocht.

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>