Review: JBL Everest Elite 750NC

Een unaniem goed geluid bestaat eigenlijk niet; de ene luisteraar hecht simpelweg meer belang aan andere factoren dan de ander. Wie graag een goede balans tussen de verschillende toonsoorten wil, zit bij JBL over het algemeen wel snor. De Everest Elite 750NC, een draadloze headset met ruisonderdrukking, is momenteel het paradepaardje van dit bedrijf.

Fragiele balans

Opvallend genoeg is het geluid van deze headset het beste in balans zónder noise cancelling. De tonen in het laag, midden en hoog zijn heel netjes op elkaar afgesteld, wat we inmiddels ook wel van het merk verwachten. Het geluid is lekker vol, maar toch ook helder. De zangpartij komt goed naar voren, terwijl het laag op de achtergrond ook duidelijk aanwezig is zonder te overstemmen. Maar zodra we de ruisonderdrukking van deze koptelefoon aanzetten, blijft er weinig van die balans over. Bastonen zijn dan dusdanig nadrukkelijk aanwezig dat de hoge tonen er wat in verdrinken. Ook is er een vrij duidelijke ruis aanwezig, wat storend is bij wat rustigere nummers.

Teveel betalen

Zonder noise cancelling klinkt de Elite 750NC dus het beste. Het feit dat u via een app kunt instellen in hoeverre geluid nog wordt toegelaten, heeft daar tevens weinig invloed op. Met deze kennis op zak kunt u dus net zo goed investeren in een model zonder ruisonderdrukking. Dat scheelt al snel de helft in de aankoopprijs. De headset is verder wel een genot om te dragen. De oorkussens zijn lekker zacht en pakken uw oren helemaal in, terwijl het geheel niet te zwaar aanvoelt. Maar ook hier geldt dat we dit ook kunnen zeggen van verscheidene goedkopere modellen van JBL.

Conclusie

Tegenvallend afgestelde ruisonderdrukking is de meerprijs niet waard.

Pluspunten

Goed geluid zonder ruisonderdrukking, fijne pasvorm.
Minpunten

Geluid raakt uit balans door noise cancelling.

Adviesprijs: € 299,–

Voor meer informatie: https://www.jbl.com

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>