Maleisië blokkeert Steam-winkel wegens vechtspel Fight of Gods

Het spel wordt door de Maleisische Communications and Multimedia Commission, een onderdeel van de overheid, als godslasterlijk en ongevoelig beschouwd. Volgens Kotaku konden gebruikers konden nog wel bij de spelletjes die ze eerder al gekocht hadden.

Valve, de eigenaar van Steam, zegt het spel in Maleisië van de markt te halen. De blokkade is inmiddels weer opgeheven.

In Fight of Gods vechten gebruikers met en tegen onder meer Jezus, Boeddha, Mozes, Zeus en Odin. Het spel is sinds 4 september te koop. “We zijn teleurgesteld dat de keuzevrijheid niet bij de bevolking gelaten wordt”, zegt PQube, de uitgever van het spel. Het bedrijf zegt echter wel dat het “alle regels en censuur van ieder land zal respecteren”.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>