Google vernieuwt zijn Street View-camera’s

Voor het eerst in acht jaar vernieuwt Google de camera’s die gebruikt worden om straten over de hele wereld in 360 graden vast te leggen. Dat meldt Wired.

Tot nu toe reden Street View-auto’s rond met op het dak grote ronde bolvormige apparaten voorzien van vijftien camera’s. Die camera’s maken constant foto’s van de omgeving, die door software zo naadloos mogelijk aan elkaar worden geplakt om een foto in 360 graden te krijgen.

Het nieuwe model is kleiner en bevat slechts zeven camera’s, met sensoren van 20 megapixel. De nieuwe camera’s moeten zorgen voor scherpere foto’s met beter contrast, en meer naadloos aan elkaar geplakte beelden.


Zoekresultaten

Twee laserradars zorgen ervoor dat de locatie van de gemaakte foto’s beter klopt. Twee nieuwe hd-camera’s aan weerszijden van de Street View-auto maken meer gedetailleerde foto’s van huisnummers, straatnamen en bedrijfsnamen.

Zelflerende systemen van Google gebruiken die beelden om de kaarten van Google Maps actueel te houden en completer te maken. Uiteindelijk moeten de systemen zelfs kleine bordjes met bijvoorbeeld openingstijden van winkels kunnen lezen en aan Maps kunnen toevoegen.

Ook wil Google op termijn routes kunnen bieden op basis van minder nauwkeurige beschrijvingen. Bij een onbekend adres kunnen gebruikers dan bijvoorbeeld vragen hoe de roze winkel naast de kerk heet.

This entry was posted in internet. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>