Klanten T-Mobile hebben last van traag internet op vakantie

Dat blijkt uit klachten op het forum van T-Mobile. Medewerkers van de provider erkennen daar de problemen en zeggen te werken aan een oplossing.

De provider ontvangt al een week klachten over trage internetverbindingen. De klachten zijn afkomstig uit onder andere Oostenrijk, Italiƫ, Frankrijk, Duitsland, Belgiƫ en Spanje.

Een woordvoerder van de provider vertelt aan NU.nl dat het probleem al enkele dagen opgelost zou moeten zijn. Desondanks stromen er nog steeds klanten binnen op het forum van de provider. “Klanten die hier nog steeds last van hebben, moeten proberen hun smartphone opnieuw op te starten”, aldus de woordvoerder.

Klanten van telecomproviders kunnen sinds dit jaar roamen in Europese landen zonder bijkomende kosten. Providers mogen hierdoor geen extra kosten meer rekenen voor gebruik van mobiele data in andere EU-landen.


Afknijpen

De Britse telecomprovider O2 zei onlangs de internetverbindingen van buitenlanders in het Verenigd Koninkrijk af te knijpen, om zo “de ervaring van klanten te beschermen”. O2 belooft hier over enkele weken mee te stoppen.

De provider benadrukt tegenover NU.nl dat er geen sprake is van afgeknepen internetverbindingen. Het zou gaan om een technisch defect.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>