Vrouwelijke Tesla-medewerker klaagt bedrijf aan om seksisme

Ze diende de aanklacht vorig jaar al in, schrijft The Guardian. Vandermeyen deed dit eerder dan dat het verhaal van voormalig Uber-medewerker Susan Fowler naar buiten kwam. Fowler heeft de taxidienst om dezelfde redenen aangeklaagd.

Vandermeyen zegt dat ze minder betaald kreeg dan haar mannelijke collega’s, die hetzelfde werk verrichten. Ook zouden mannen vaker een promotie gekregen hebben dan vrouwen die even goed of soms beter in het werk zouden zijn. Daarnaast zouden de mannen regelmatig vrouwen op de werkvloer lastigvallen en hen uitfluiten.

Op het moment dat ze de problemen aankaartte, zou ze te horen hebben gekregen dat het bedrijf zich concentreert op het maken van auto’s en geen tijd heeft voor “dit soort dingen”.


Trouw aan Tesla

Desondanks blijft Vandermeyen trouw aan Tesla en blijft ze geloven in waar het bedrijf voor staat. Maar de vrouwelijke medewerker zegt ook dat ze er niet tegen kan dat er iets “fundamenteel fout” gaat.

Tesla heeft in een reactie gemeld dat “het niet te voorkomen is dat mensen zulke claims maken tegen het bedrijf, maar dat het niet hoeft te betekenen dat die claims ook kloppen.”

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>