Microsoft kondigt ‘Netflix voor games’-abonnement Xbox Game Pass aan

Het lidmaatschap zal in de Verenigde Staten 9,99 dollar per maand gaan kosten, schrijft Phil Spencer, die bij Microsoft verantwoordelijk is voor de Xbox-afdeling. Hoe duur het abonnement in Nederland zal zijn, is nog niet bekendgemaakt. Xbox Game Pass wordt in het voorjaar van 2017 gelanceerd.

De spellen worden in het geheel gedownload naar de console en worden niet vanaf een externe server gestreamd. 

Een aantal van de titels die later dit voorjaar uitkomen, zijn onder meer: Halo 5: Guardians, Mad Max, Mega Man Legacy Collection, Gears of War: Ultimate Edition, Fable III, SoulCalibur II en Tekken Tag Tournament 2.


Xbox Insider Programma

Gamers die meedoen met het Xbox Insider Programma kunnen Xbox Game Pass vanaf drie uur dinsdagmiddag uitproberen. Het Insider Programma wordt gebruikt om nieuwe functies voor Xbox One te testen en is alleen toegankelijk wanneer iemand wordt uitgenodigd door een persoon die al in het programma zit.

Gamers in het Insider Programma krijgen aanvankelijk toegang tot ongeveer twintig titels, die ook wel arcadespellen worden genoemd. Dit zijn vaak korte games zonder hoog budget.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>