Nissan wil eerste zelfrijdende auto’s in 2020

Foto:  ANP

Dat meldt Nissan vrijdag. De autofabrikant zal later deze maand tijdens de Tokyo Motorshow een aantal conceptauto’s onthullen. 

In 2020 moet de eerste technologie voor het ‘zelfstandig rijden’ aan boord zijn van meerdere auto’s. Daarna streeft Nissan er naar om “binnen twee autogeneraties” de technologie aan boord te hebben van een hele modellenreeks. 

Volgens het bedrijf zelf zullen de auto’s een “realistische prijs” hebben voor de gemiddelde consument, alhoewel het nog wel een tijd zal duren voordat de technologie wijdverspreid is.

Naast de technische uitdagingen voor het maken van zelfrijdende auto’s, zijn er ook nog veel ethische kwesties waarover nagedacht moet worden voordat auto’s van Nissan, maar ook andere fabrikanten zoals Google, de weg op kunnen. Zo is het niet duidelijk wie er straks verantwoordelijk is voor een ongeval.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>