Lenovo richt zich op mensen die iPhone te duur vinden

Foto:  AFP

Dat zegt de CEO van Lenovo in een interview met Bloomberg.

“We hebben onze eerste golf van succes in de Aziatische landen gezien”, aldus Lenovo-baas Yang Yuanqing. “We leveren betaalbare producten voor opkomende markten. Voor die markten is de iPhone waarschijnlijk niet het best verkopende product, en daar kan Lenovo een stuk competatiever zijn.”

Het bedrijf is van plan om in de komende periodes twintig nieuwe markten te gaan bedienen in het Midden-Oosten, Afrika en Latijns-Amerika. Op het moment bedient Lenovo tien markten.

Lenovo richt zich hiermee op een markt die door Apple is laten liggen. Hoewel vooraf geruchten de ronde deden dat Apple met een budgetversie van de iPhone zou komen, bracht het bedrijf de iPhone 5C uit: een goedkoper alternatief, maar nog steeds middenklassetoestel. 


Kwartaalcijfers


Lenovo richt zich op de internationale markt na een groot succes in Indonesië, waar het binnen een jaar een marktaandeel van 13 procent verkreeg, met grote winstmarges dan in ‘thuismarkt’ China, aldus Yang. 

Uit de donderdag gepubliceerde kwartaalcijfers van het bedrijf bleek al dat Lenovo’s verkoopcijfers van smartphones en tablets  explosief stijgen. Vooral in China zijn de telefoons van Lenovo popiulair, waar het na Samsung de grootste fabrikant van smartphones is. 

Review: Nieuwe plastic iPhone 5C met oude specs 

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>