‘Mogelijk meer stappen tegen datadeling Facebook en WhatsApp’

Dat zegt Isabelle Falque-Pierrotin, voorzitter van de Franse privacywaakhond CNIL, meldt Bloomberg. CNIL is onderdeel van de Artikel 29-werkgroep, waarin de Europese privacywaakhonden vertegenwoordigd zijn.

Na druk van die werkgroep stopte Facebook begin november tijdelijk de datadeling met WhatsApp. WhatsApp kondigde in augustus aan bepaalde data te delen met moederbedrijf Facebook. De werkgroep maakt zich zorgen over de privacy van gebruikers als Facebook en WhatsApp bepaalde data samenvoegen.

“Kijkend naar het bewijs dat wij hebben zijn de bedrijven gestopt met het samenvoegen van data, maar mogelijk niet rond alle WhatsApp-diensten”, zegt Falque-Pierrotin. “Het ligt waarschijnlijk ingewikkelder.”

Facebook wil de data van WhatsApp-gebruikers samenvoegen met de informatie van hun Facebook-profiel, en dat gezamenlijke profiel inzetten voor advertenties en vriendschapsuggesties. “Wij hebben ze gezegd dat we zo’n samenvoeging van data niet per se verwelkomen”, aldus Falque-Pierrotin.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>