Fitt360: Samsung werkt aan 360-graden-camera als wearable

De experimentele tak van Samsung werkt aan de Fitt360, een 360-graden-camera die als een virtual reality-bril op het hoofd gedragen kan worden.

Volgens Samsung is er behoefte aan een dergelijke wearable, omdat bestaande 360-graden-camera’s ‘groot en onhandig zijn’. Wat overigens wel meevalt, gezien ook Samsung eigen Gear 360. De Fitt360 is echter handsfree. Rondkijken en filmen maar.

Of het apparaat ook echt in deze vorm op de markt komt, is nog afwachten. Binnen Samsung is er een speciale afdeling voor gekke concepten, die niet per se werkelijkheid hoeven te worden. Belangrijker is dat er van het hele proces veel geleerd wordt.

Slimme kleding

De zogeheten Creative Lab Projects-afdeling kwam eerder ook al met de slimme broekriem Welt. Andere projecten waar aan gewerkt wordt zijn onder andere een Tamagotchi-smartwatch voor kinderen en een slimme fietshelm.

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>