Vue is gewone bril met slimme snufjes

Op Kickstarter wordt momenteel een crowdfundingcampagne gehouden voor Vue, een op het eerste gezicht gewone bril die desondanks slimme snufjes te bieden heeft. Zo kun je er mee bellen en is het een fitnesstracker.

Vue is geen slimme bril zoals Google Glass dat was. Het is ‘gewoon’ een bril voor slechtziende mensen, die straks op sterkte verkrijgbaar is. De slimmigheidjes zitten in het frame. De bril is verbonden met je smartphone, en zo kun je er o.a. muziek mee luisteren.

Je bestuurt de muziekspeler door over het pootje van de bril te vegen. De muziek zelf hoor je doordat het geluidssignaal via je kaakbot naar je oren wordt geleid. Dankzij deze zogeheten ‘bone conduction’ hoef je dus geen doppen in je oren te stoppen.

Bellen en rennen

Zodoende kun je ook met de bril bellen, en daarnaast houdt Vue je stappen, calorie-inname en afgelegde afstanden bij. Via een bijbehorende app kun o.a. zelf bepalen wat je hoort wanneer je op het frame tikt, zoals bijvoorbeeld hoe laat het is.

De brillen moeten vanaf volgend jaar juli verkrijgbaar zijn. Voor één Vue betaal je dan 350 dollar.

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>