‘Facebook wilde Aziatische Snapchat-concurrent Snow kopen’

De app, die door tientallen miljoenen mensen wordt gebruikt, heeft de overnamepoging afgeslagen, meldt een anonieme bron aan TechCrunch.

Snow is onderdeel van het Zuid-Koreaanse internetconcern Naver, dat ook eigenaar is van de populaire chat-app Line. Volgens TechCrunch heeft behalve Facebook ook de Chinese internetgigant Tencent interesse getoond in een overname van Snow.

Het is onduidelijk welk bedrag de bedrijven over hadden voor de app, die kan worden gebruikt om foto’s en video’s naar vrienden te sturen. Net als Snapchat is Snow populair vanwege de filters en effecten die kunnen worden toegepast op beeldmateriaal.


Beursgang

Naar verluidt wil Snap, het nieuwe moederbedrijf van Snapchat, volgend jaar naar de beurs met een waardering van rond de 25 miljard dollar. Drie jaar geleden bood Facebook nog 3 miljard dollar op de toen vrij kleine app, maar oprichter Evan Spiegel sloeg dat bod af.

Facebook heeft in de afgelopen jaren veel functies van Snapchat ook naar zijn eigen producten gebracht. Zo maakte Facebook-dochter Instagram het onlangs mogelijk om ‘Stories’ te delen, die na 24 uur weer automatisch verdwijnen.

In 2014 introduceerde Facebook de losse app Slingshot, die veel overeenkomsten met Snapchat vertoonde. Een jaar later werd de stekker weer uit dat project getrokken.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>