Xiaomi toont smartphone met randloos scherm

Het bedrijf noemt de Mi Mix een concepttelefoon, maar het toestel verschijnt op 4 november wel op de Chinese markt. De prijs is omgerekend 475 euro.

Aan de bovenkant heeft het display van de Mi Mix afgeronde hoeken. Daardoor, en door de dunne schermranden, neemt het display maar liefst 91,3 procent van het toesteloppervlak in beslag.

De selfiecamera zit in de rechteronderhoek, omdat hier boven het scherm geen ruimte voor is. Gebruikers kunnen de smartphone ondersteboven houden om alsnog een ‘normale’ selfie te nemen.

De behuizing van het toestel is gemaakt van keramiek, net als de knoppen aan de zijkant. De Franse ontwerper Philippe Starck was verantwoordelijk voor het ontwerp.


Specificaties

Het gaat om een behoorlijk groot toestel, met een schermdoorsnee van 6,4 inch. De specificaties zijn uitstekend: een Snapdragon 821-chip met 4 GB werkgeheugen en 128 GB opslagruimte. De accu is maar liefst 4.400 mAh groot.

Er verschijnt ook een versie met 6 GB werkgeheugen en 256 GB opslagruimte. Dit toestel heeft bovendien speciale randen van 18-karaats goud om de camera en vingerafdrukscanner. De prijs van de speciale editie is niet bekend.

Xiaomi verkoopt zijn smartphones niet in Europa. Het is onduidelijk hoeveel exemplaren van de Mi Mix in China zullen verschijnen, aangezien de fabrikant het toestel zelf een concept noemt.

Schermfabrikant Sharp toonde onlangs al een prototype van een vergelijkbaar randloos smartphonedisplay met afgeronde hoeken. Het is onduidelijk of Xiaomi gebruikmaakt van dit scherm of dat het display van de Mi Mix door een ander bedrijf wordt geproduceerd.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>