Review: Foscam R4

De R4, een ip-camera, is momenteel het topmodel van Foscam. Zoals bij alle apparaten van Foscam het geval is, kunt u ervoor kiezen om beelden lokaal op te slaan op een micro-sd-kaartje, op een nas-apparaat van Qnap of Synology of in de cloud van Foscam.

Deze camera heeft een sensor met een resolutie van 4 megapixels, wat neerkomt op 2560×1440 pixels. Het uiteindelijke plaatje heeft overigens een lagere resolutie, namelijk 1920×1080. Dat is nog altijd uitstekend en, gezien de bandbreedte die hogere resoluties met zich meebrengen, alleen maar verstandig. Hij kan daarnaast pannen en tilten, oftewel horizontaal en verticaal bewegen. Dit kunt u handmatig doen via de app, maar het is ook mogelijk om hem continu automatisch te laten bewegen. Zo bestrijkt hij naast de 110 graden die de lens al biedt een nog veel groter gebied. De beeldkwaliteit is erg goed en de bediening is net als de installatie gebruiksvriendelijk dankzij de gratis te downloaden app (Android/iOS).

Conclusie

Pan/tilt-camera met een uitstekende beeldkwaliteit en prettig veel opslagmogelijkheden.

Adviesprijs: € 249,–

Voor meer informatie: www.foscam.nl

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>