Samsung haalt Galaxy Note 7-smartphone definitief uit de handel

Het is officieel: de Samsung Galaxy Note 7 wordt wereldwijd uit de verkoop gehaald en de productie wordt gestaakt. Dat betekent dat de telefoon niet meer terugkomt, nadat er de afgelopen weken tientallen exemplaren zijn ontploft.

Een korte terugblik: vlak na het uitkomen van de Galaxy Note 7 werd het toestel lovend ontvangen door de pers. Maar al snel kwamen de eerste horrorverhalen dat het toestel te warm kon worden en ontploffen, wat brandwonden veroorzaakt of een nare brandplek op het oppervlak waar het toestel ligt. Samsung handelde adequaat door alle Note 7-toestellen terug te roepen vanwege het ontplofgevaar en ze kosteloos te vervangen door nieuwe. De fabrikant heeft het ontplofprobleem van de nieuwe toestellen echter niet helemaal weten te verhelpen, want na de uitgave van de vervangende Note 7’s kwamen de eerste doemverhalen over ontploffende toestellen weer boven. De reputatieschade voor de Note 7 is daardoor onherstelbaar geworden, waarop Samsung besloot ook de nieuwe Note’s terug te roepen en de verkoop en productie definitief stil te leggen.

In Nederland is de smartphone nooit te koop geweest, maar in landen als de VS en China zijn miljoenen modellen verkocht. Die moeten nu allemaal terug naar Samsung, en mensen kunnen een andere telefoon uitkiezen of krijgen hun geld terug. 

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>