Booster One: Koptelefoon weet waar je heenkijkt

Rondkijken in games door simpelweg je hoofd te bewegen. Dat klinkt als virtual reality, maar de Booster One is juist een koptelefoon die dat mogelijk wil maken.

De Booster One is uitgerust met een bewegingssensor. Die zorgt er bijvoorbeeld voor dat je de camera in games kunt besturen, simpelweg door rond te kijken. De headset rust op je hoofd en pikt je rondkijkende beweging zodoende op. In een voorbeeldvideo is ook te zien hoe in racegames gas gegeven kan worden door omhoog te kijken, en geremd kan worden door omlaag te kijken.

Geld ophalen

De headset is echter nog niet zomaar te koop. Eerst moet een crowdfundingcampagne op Kickstarter succesvol worden afgerond. De makers hopen de komende tijd 20.000 dollar op te halen, om de headset werkelijkheid te maken. Uiteindelijk moeten ze 350 dollar gaan kosten, maar je kunt ze goedkoper krijgen als je op tijd in de campagne investeert.

Bekijk in onderstaande video hoe het werkt.

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>