Android-smartwatches krijgen eigen appwinkel

Dat maakte Google bekend in een blogpost. Het bedrijf heeft donderdag een derde previewversie van Android Wear 2.0 uitgebracht.

De definitieve lancering van Android Wear 2.0 is uitgesteld van dit najaar tot begin 2017. Eigenaren van een slim horloge moeten dus nog even wachten op de Play Store. 

De appwinkel moet het makkelijker maken om apps op de slimme horloges te updaten, installeren of deïnstalleren. Nu moeten gebruikers via hun telefoon applicaties beheren. Voor het gebruik van de Play Store blijft een verbinding met een smartphone wel noodzakelijk. 

Donderdag ging het gerucht dat Huawei zijn nieuwe smartwatch niet van Android Wear gaat voorzien, maar van het alternatieve besturingssysteem Tizen. Dat systeem was vooralsnog bijna uitsluitend op Samsung-apparaten te vinden.

Het eerste slimme horloge van het Chinese bedrijf, de Huawei Watch, draaide wel op het Google-besturingssysteem voor smartwatches.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>