Duitse automakers werken met telecombedrijven aan ontwikkeling 5G

Onder meer Intel, Nokia en Qualcomm werken eraan mee. Het doel is om infrastructuur voor zelfrijdende auto’s op poten te ztten.

De samenwerking krijgt de naam 5G Automative Assocation mee en zal zich richten op “het ontwikkelingen, testen en promoten van communicatieoplossingen, standaarden ondersteunen en de commerciĆ«le beschikbaarheid (van 5G, red.) bevorderen”, zo staat in een verklaring te lezen.

Wat 5G precies is, is nog niet duidelijk. 5G is vooralsnog een concept en geen concrete technologie. Experimenten met mogelijke 5G-technologieƫn zijn nog kleinschalig en in een beginnende fase.

Wel moet 5G sneller zijn dan 4G, maar moet vooral ook meer soorten apparaten ondersteunen. De responstijd moet zo laag zijn dat bijvoorbeeld ook zelfrijdende auto’s een constante verbinding met het netwerk kunnen onderhouden.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>