Patent voor opvouwbare batterij wijst op Nokia-smartwatch

Foto:  Nokia

De patentaanvraag werd al in maart gedaan, maar duikt nu pas op.

Nokia windt er geen doekjes om en spreekt in de omschrijving van een “opvouwbare batterij voor een draagbaar elektronisch apparaat”. De kans is groot dat het om een smartwatch gaat.

Onlangs dook al een patentaanvraag met afbeeldingen op van een smartwatch met meerdere schermen. Voor deze vormfactor zou een buigbare batterij nodig zijn.

De nieuwe patentaanvraag voorziet daarin. “Draagbare apparaten worden steeds kleiner en de meeste interne onderdelen krimpen mee, maar batterijen en batterijtechnologie blijft over het algemeen achter”, schrijft Nokia.


Opvouwbaar


Het bedrijf stelt daar iets op te hebben gevonden. Door batterijen opvouwbaar te maken en verschillende onderdelen de juiste vorm te laten aannemen, kunnen ze beter worden verwerkt in draagbare gadgets. Dat geldt in het bijzonder voor smartwatches, die buigbaar moeten zijn om om de pols te passen.

Nokia stelt dat in huidige draagbare apparaten de vormfactor vaak rechthoekig is vanwege de batterij. Bovendien zouden deze apparaten dikker zijn dan nodig is om zo ruimte te reserveren voor de niet flexibele accu.

Nokia is niet de enige die werkt aan een smartwatch. Hoogstwaarschijnlijk brengt Apple volgend jaar de iWatch uit met een buigbaar scherm en zou een Google-horloge met een heel lange accuduur al binnen enkele maanden verkrijgbaar moeten zijn. Samsung en Sony hebben al een smartwatch uitgebracht.

Bekijk onze review van de Galaxy Gear en Sony Smartwatch 2

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>