‘Pokémon Go brengt in twee maanden 393 miljoen euro op’

De app-onderzoekers van Sensor Tower hebben dat uitgerekend. Per dag komt daar 4 miljoen dollar (3,57 miljoen euro) bij. En dat terwijl het spel nog niet eens beschikbaar is in grote markten als China en India.

Ook lijkt de game zich – ondanks berichten over tanende populariteit – te stabiliseren qua het aantal minuten dat gebruikers doorbrengen met het spelen van de game. Dat ligt net als rond de lancering van de game op zo’n 32 minuten per dag.

Video: Recensie Pokémon Go


Ghostbusters

Pokémon Go verdiende meer geld dan grote films van de afgelopen maanden. Het is bijvoorbeeld twee keer zo veel als de nieuwe Ghostbusters-film. Ook Star Trek Beyond en Warcraft brachten niet zo veel geld in het laatje als Pokémon Go.

Sinds de lancering hebben ongeveer 180 miljoen mensen Pokémon Go geïnstalleerd. Daarvan geeft zo’n vijfde geld uit aan de game, berekende marktonderzoeker YouGov eerder.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>