IFA 2016: Yoga Book van Lenovo is laptop zonder toetsenbord

Lenovo onthult op de IFA-beurs een bijzondere laptop. De Yoga Book heeft namelijk geen fysiek toetsenbord, maar biedt in plaats daarvan één groot drukgevoelig touch-scherm.

De notebook is met name geschikt voor gebruikers die vaak geschreven aantekeningen maken, illustrator/tekenaar zijn of andere taken willen uitvoeren waarvoor een pen geschikter is dan een muis of keyboard. De Yoga Book wordt dan ook geleverd met Stylus van Wacom – bekend van tekentablets. Lenovo noemt de touchpad ook wel de ‘Create Pad’.

Toch typen

Overigens neemt het niet weg dat je op deze laptop wel degelijk kunt typen. De touchpad kan een toetsenbord projecteren, waarna de toetsen net zo werken als je van een keyboard gewend bent. Je drukt niks fysiek in, maar ‘voelt’ de aanslag wil dankzij een lichte trilling. Of dat lekker werkt is nog even afwachten, maar op foto’s ziet het er in elk geval gelikt uit.

Android of Windows

Ook opmerkelijk is dat je bij aanschaf van de Yoga Book kunt kiezen uit een Android- of Windows-versie. Voor de Windows-laptop betaal je wel een paar tientjes meer. Prijzen zijn respectievelijk vastgesteld op 499 en 599 dollar.

Overigens heeft Lenovo ook een meer traditionele laptop in de aanbieding, de nieuwe Yoga 910. Deze heeft een 4K-scherm en een vingerafdrukscanner, en draait op de nieuwste Intel-processor.

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>