Nest niet meer onafhankelijk maar deel van Google

De herstructurering van het bedrijf volgt volgt drie maanden nadat Nest-oprichter en oud-CEO Tony Fadell het bedrijf verliet. De softwareontwikkelaars van Nest worden nu door Google ‘geabsorbeerd’, om één groot Internet of Things-platform te maken. Dat meldt Fortune.

Dat nieuwe platform komt onder leiding te staan van huidig Android-hoofd Hiroshi Lockheimer. De ontwikkelaars zouden daarbij zowel software voor Nest ontwikkelen, als voor de aanstaande slimme speaker Google Home.

Die speaker kan met spraak worden bestuurd en naast muziek afspelen ook vragen beantwoorden over bijvoorbeeld de planning van de gebruiker, of zoekopdrachten op Google uitvoeren. Nest zou eerder al hebben voorgesteld mee te helpen met de ontwikkeling van Home, maar Google zou dat toen hebben afgewezen.


Alphabet en Google

Het is onduidelijk of Nest nog een onafhankelijk bedrijf onder Google-moederbedrijf Alphabet blijft. Alphabet werd eerder onder meer in het leven geroepen zodat bedrijven als Nest konden garanderen dat klantgegevens niet in handen van Google zouden vallen.

Nest werd in 2014 voor 3,2 miljard dollar (2,82 miljard euro) door Google overgenomen. Sindsdien heeft het bedrijf naast vernieuwde versies van bestaande producten slechts één totaal nieuwe gadget op de markt gebracht: een slimme camera voor buiten.

Nest zou het volgens verschillende eerdere berichten niet goed doen binnen Google. De resultaten zouden tegenvallen en medewerkers zouden het slecht kunnen vinden met Fadell, die op sommige werknemers openlijk kritiek heeft geuit.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>