‘Google wil eigen taxidienst introduceren’

Dat meldt The Wall Street Journal op basis van een bron bekend met de plannen. De nieuwe taxidienst moet gaan concurreren met bedrijven zoals Uber, dat op dit moment al klanten een taxi laat oproepen vanaf een smartphone. De autodienst van Google zou goedkoper moeten worden dan bestaande diensten. 

In mei dit jaar begon Google-app Waze met een pilot, waarbij Google-personeel bij specifieke locaties collega’s kunnen rondrijden voor een kleine betaling. 

Bij deze pilot liggen de tarieven zo laag, dat het niet aantrekkelijk is om met de Google-app als taxichauffeur aan de slag te gaan. De dienst biedt slechts een manier om extra te verdienen bij een al geplande trip.

Volgens de bron zal deze pilot binnenkort naar heel San Francisco worden uitgebreid, zodat Google zijn taxidienst op grote schaal kan testen. Over plannen buiten de Verenigde Staten is nog niks bekend.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>