Aandeel Nintendo onderuit na waarschuwing over Pokémon Go

Het aandeel van Nintendo is maandag met 5.000 yen (17,7 procent) gedaald. Dat is de maximale daling binnen één dag op de Japanse beurs, dus mogelijk zakt het aandeel dinsdag nog verder weg.

Momenteel staat het aandeel nog altijd zo’n 60 procent hoger dan voor de verschijning van Pokémon Go.

Nintendo is niet de ontwikkelaar van het razendpopulaire spel, maar is wel aandeelhouder van Niantic, dat de app heeft ontwikkeld. 

Door het succes van het Pokémonspel zag Nintendo zijn beurswaarde verdubbelen in de twee weken na de lancering van het spel. Afgelopen vrijdag waarschuwde het bedrijf zijn aandeelhouders echter dat het spel slechts een beperkte invloed zal hebben op de omzet van het bedrijf. 


Nieuwe mogelijkheden

De CEO van Niantic, John Hanke, maakte dit weekend verder bekend dat het bedrijf nadenkt over een aantal nieuwe mogelijkheden voor het spel.

Zo overweegt hij de zogenoemde ‘Pokéstops’ uit te breiden met meer functies en wordt er overwogen meer Pokémon toe te voegen aan het spel, zo meldt The Verge. Wanneer de eerste nieuwe mogelijkheden worden toegevoegd is nog niet bekend.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>