'Verkoop Apple Watches dit jaar gehalveerd'

O.a. Samsung, Lenovo en LG verkopen meer smartwatches dan een jaar geleden, maar de verkoop van Apple Watches gaat daarentegen niet zo best.

Ten opzichte van vorig jaar werden er dit jaar meer dan de helft (55 procent) minder Apple Watches verkocht, meldt onderzoeksbureau IDC. Dat heeft zijn invloed op de totale verkoop van smartwatches, omdat de Apple Watch in vergelijking met concurrenten wel degelijk veel vaker verkocht is. 

Sterker nog: omdat het slechter gaat met de Apple Watch, gaat het slechter met de hele markt voor slimme horloges en wordt er voor het eerst een daling in totale smartwatchverkoop gemeld. De Apple Watch werd 1,6 miljoen keer verkocht, tegenover 3,6 miljoen keer in 2015. Dat is overigens alsnog veel meer dan concurrenten. 

Opvolger

Volgens IDC hebben de meeste mensen die een Apple Watch wilden, er inmiddels al eentje in huis. De rest wacht mogelijk tot Apple met een opvolger komt, die nog niet is aangekondigd.

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>