Airbnb neemt oud-burgemeesters in de arm voor stadsproblemen

Er is een adviesraad bestaande uit vier oud-burgemeester in het leven geroepen, schrijft persbureau Bloomberg. Het gaat om oud-bestuurders van Houston en Philadelphia in de VS, het Italiaanse Rome en Adelaide in Australië.

Airbnb hoopt later nog meer oud-burgemeesters te strikken uit Azië, Latijns-Amerika en andere regio’s. De adviesraad komt vier keer per jaar bijeen en leden krijgen daarvoor een vergoeding.

De raad adviseert Airbnb over beleid en moet het bedrijf voorzien van nieuwe inzichten. Ook is het de bedoeling dat de leden feedback geven op toekomstige producten en initiatieven.


Problemen

De verhuursite loopt steeds vaker tegen problemen aan met stadsbesturen, veelal omdat er geen belasting wordt betaald over inkomsten uit de verhuur. Ook zou Airbnb negatieve invloed hebben op de huizenmarkt.

Vorige maand werd bekend dat burgemeesters van Parijs, New York, Seoul en andere steden samenwerken voor het opstellen van regels voor bedrijven als Airbnb en Uber.


Aangeklaagd

Airbnb heeft vorige maand San Francisco aangeklaagd vanwege nieuwe regelgeving die het bedrijf verplicht in de gaten te houden wie de website gebruikt. De staat New York wil Airbnb in zijn geheel verbieden.

Ook zijn er problemen ontstaan in Nederland. Langdurig verhuur van woningen is in Nederland al verboden. Airbnb wil met Amsterdam geanonimiseerde gegevens delen, zodat eventuele overtreding kan worden beboet.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>