‘Verizon nadert akkoord over overname Yahoo’

Daarmee zou het rivaliserende bieders als branchegenoot AT&T de loef afsteken. Dat melden ingewijden vrijdag aan verschillende Amerikaanse media.

Volgens bronnen van Recode heeft Verizon een bedrag van 5 miljard dollar over voor de internettak van Yahoo. Het plan zou zijn om de activiteiten van Yahoo samen te voegen met AOL, het bedrijf dat Verizon vorig jaar kocht voor ruim 4 miljard dollar.

Verizon en de voormalige internetgigant zouden inmiddels bezig zijn met een-op-eengesprekken. De deal is nog niet rond en kan nog afketsen, benadrukken de betrokkenen. Verizon en Yahoo konden niet direct reageren.

Yahoo heeft naast de internetafdeling ook zijn intellectuele eigendommen in de etalage gezet. De patenten hebben betrekking op technologie op het gebied van onder meer zoekmachines, e-commerce en online advertenties. Het resterende deel van Yahoo betreft de holding waarin een groot belang in de Chinese uitbater van webmarktplaatsen Alibaba is ondergebracht.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>