Facebook Messenger heeft 1 miljard actieve gebruikers

Dat meldt Facebook woensdag.

Daarmee bezit Facebook nu twee berichtendiensten met ruim 1 miljard maandelijks actieve gebruikers, en de enige twee diensten die de mijlpaal behaalden. Ook de Facebook-app zelf behaalde eerder al de mijlpaal van 1 miljard.

Facebook Messenger had op 1 januari van dit jaar nog zo’n 800.000 actieve gebruikers, waardoor de dienst de afgelopen twee kwartalen met 100 miljoen gebruikers per drie maanden groeide. Een jaar geleden stond de teller nog op 700 miljoen actieve gebruikers per maand.

Ook zijn er nu 18.000 bots actief op Facebook Messenger. Twintig dagen gelede stond die teller nog op 11.000 intelligente chatbots. Volgens Facebook versturen Messenger-gebruikres dagelijks 22 miljoen gif-afbeeldingen, en zijn er 1,2 miljard potjes basketbal gespeeld met het ingebouwde basketbalspel.

Facebook Messenger groeide als losse app in populariteit nadat Facebook de Messenger-functie uit de standaard Facebook-app verwijderde. Messenger is volgens Facebook de tweede meest populaire iOS-app, na de Facebook-app. Op Android is Messenger volgens Facebook 1 miljard keer gedownload.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>